lauantai 20. joulukuuta 2014

Kevyttä jumppaa.

Tänään taidan kirjata ylös kevyen viikon treenit.

Viime viikolla kaiken kiireen ja stressin keskellä alkoi kroppakin tuntua niin väsyneeltä ja jokapaikka tuntui hajoilevan ja kolottavan, (ehkä kuukausien huonot yöunet ovat myös jättäneet jälkensä) joten hoksasinpa että edellisestä kevyestä treeniviikosta oli jo aikaa..ööö,liian kauan.
Joten tällä viikolla, kun ryhmäliikunnatkin on sopivasti jo jääneet joulutauolle, tuli tarkoituksella tehtyä vain kolme nopeaa ja kevyttä satujumppaa, eli kuitenkin koko kroppa läpi.
Itselle pyhät on aina olleet varsinkin aikaa treenata rauhassa, joten halusin kevennellä nimenomaan tämän viikon, kun töissä tuli kuitenkin oltua, että jaksaa ensi viikon painaa taas kovaa ;)

kevyen viikon ruippana


Kevyet treenit on aina tuntuneet "vähän" turhilta, ja helpompi on antaa esim. kokonaan lepoa kropalle, mutta kiltisti olen kuitenkin edes silloin tällöin kevennellyt, suht säännöllisesti kuitenkin ja samaa vaadin asiakkailtakin viikon kuussa. Itseä ärsyttää silloin kun treenejä ei tule, ja kroppa on tosi paineeton ja ruipelo, tosin tällä hetkellä se taitaa olla ihan normiolotila, kun ruokaa ei saa syötyä vieläkään tarpeeksi :(
Riittävää olisi kevyissä treeneissä ihan vaan ottaa liikettä kropalle, pari sarjaa ja oikeasti ihan kevyillä painoilla, ja ajallisesti myös vähempi riittää. Itse päätin kuitenkin ottaa treenit edes hikoilun kannalta, ja tein normaalit 3-4 sarjaa, mutta toistoja 15-20 ja painot sitten ihan niin kevyet, että ihan hävettäis, jos en tietäis tarkoitusta :D Liikkeissä hain vain hermotusta lihakselle, eli tosi tarkasti tuntumalla puristellen, kun painoja ei ainakaan tarvinnu hätäillä jaksaako...Nopeat setit oli, aikalailla kaikki 45min läpi lämmittelyineen JA jäähdyttelyineen.

Maanantaina viikko käyntiin Kaukaveden salilla selkä-rintatreenillä, kun muut paikat ei olleet aamusta vielä auki. Tilaa tuolla on hyvin vähän, ja kutakin laitetta, telinettä,painoa jne. vain yksi kappale, mutta onneksi ei ollut ruuhka-aika. Vieressä oleva uimahalliko vaikuttane, kun kuuma siellä myös on aina, vaikka tilat on ihan uutukaiset.
Mutta siis, 5min crossailua lämmöksi, ja supersarjoina treeni läpi, eli koko ajan peräkkäin vuorotellen rinta- ja selkäliike:
Penkkipunnerrus (20, 25 ja 30kg) - kulmasoutu tangolla ( 20, 30 ja 35 kg) 3 x 20
Ristitalja ylhäältä (18kg) - alatalja (28kg)  3x20
Levitykset käsipainoilla( 5kg) - ylätalja (20,30,40kg)  3 x 15 
Rintaprässi(18kg) - kulmasoutu taljassa(18kg) 1-kädellä vuorokäsin 3 x 15
Punnerrus penkiltä - pulldown taljassa 3x 15
Vähempikin olisi riittänyt oikein hyvin, mutta jouduin itse odottelemaan kyytiä, joten sama oli käyttää aika hyödyksi.

Torstaina jatkoin jaloilla, treeni pikaisesti töiden välissä Oulussa. Edelleen samalla teemalla, kunhan tulee lämmin ja tarkasti lihakselle.
Lämmöksi 5 min crossailua taas ja takakyykky koroke kantojen alla 3 x 20 (pelkällä tangolla)
prässi 3 x 20 (50kg+kelkka)
koukistus istuen 3 x 20 (25kg)
ojennus istuen 3 x 20 (20kg)
koukistus maaten 3 x 15 (15kg)
1-jalan prässi istuen 2 x 20 vuorojaloin
pohkeet prässissä istuen 3 x 20
ei näy paineita ei :D

Lauantaina jälleen Kaukavedellä, kun viikonloppuna ei tietenkään salit ole auki että korttia pääsisi ostamaan...Luvassa viikon viimenen, olat ja kädet:olat itekseen ja hauis-ojentaja supersarjoina:
Lämmöt crossarilla 5min + 2 x 20 3 liikettä kiert.kalvosimille
pystysoutu taljassa 3 x 20 (20kg)
pystypunnerrus käsipainoilla istuen 3 x 20 (kokeilin myös laitteessa, muta oli niin typerän tuntunen vipuvarreltaan että antaapa olla)
viparit 3 suuntaan 3 x 20 (3kg)
hauiskääntö kp istuen - niskantakaa punnerrus kp 3 x 20 (8kg)
hauiskääntö taljassa - ojentajapunnerrus taljassa 3 x 15 (18kg)
hauiskääntö kp seisten - päänylipunnerrus taljassa 3 x15 (13kg)

no, ainakaan ei ole pläski tarttunu, vaikka viikonloput on mässyttänyt...
Ensi viikolla tarkoitus olisi VIHDOIN saada se salikortti ostettua Balancelle Kajaanissa, ja käytyä normaalit 4-5 treeniä tekemässä. Ajatuksena rytmitys ma-ti treeni, ke-pe lepo, la-su treeni, kuulostais hyvältä, sillä kun matkaa salille tulee 30km suuntaansa, ei joka paivä viitsi ajella, ja tytön takia olen opetellut edes aaton olemaan ihan vaan kotona(porukoilla), ja viettämään joulua, treenataan sitten taas välipäivinä jos pyhät malttaa levätä. Pitäis ainakin energiaa taas olla, jos hyvin saa "tankattua" ;)

Lomailen nyt siis Kainuussa tytön kanssa mummon ja ukin hoivissa loppiaiseen saakka, välillä täytyy ladata akut ja päästä irti siitä arjesta, mutta heti 7.1 starttaa taas työnteko uusin voimin, ja paljon huippuja juttuja onkin luvassa ensi vuodelle! 
Elämä ehkä riepottelee ja heittää kapuloita rattaisiin, mutta vaikka kuinka vaikeaa olisi, eipä se auta kuin ottaa opikseen, kasvaa taas ihmisenä ja keskittyä niihin hyviin asioihin, olla kiitollinen kaikesta mitä on jo saanut ja saavuttanut, ja luottaa silti tulevaisuuteen. Ensi vuoden aion keskittyä paitsi elämään täysin tytön ehdoilla, myös tekemään vuodesta minun vuoteni. Tehdä itse itseni (ja lapseni) onnelliseksi, kasvaa ja kehittyä, niin ihmisenä kuin urheilijana, ja olla parhain mahdollinen minä, ja se tulee olemaan pirun kova se ;)



Tässä vaiheessa haluan jo toivottaa ihanaa, rauhallista ja levollista Joulua! Levätkää, syökää hyvin, nukkukaa ja ulkoilkaa, tehkää kaikkea mikä teidät ja läheisenne onnellisiksi tekee, nauttikaa toisistanne <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti