maanantai 6. lokakuuta 2014

Oma Ruokavalio syynissä!

Let´s talk about food!

Nana super fit me-blogista esitteli taannoin oman ruokavalionsa hauskasti, joten kuvitellaanpas tänään, että toisin oman ruokapäiväkirjani valmentajalle(minulle).
Saisinko kuulla kunniani, vai mitä siitä sanottaisiin? Haluatteko te antaa palautetta vuorostaan mulle? Go for it!

Seuraavat kuvat ovat siis omasta ruokavaliostani, tavoitteena näyttää mitä päivän ruokalistalla on. Kuvat on itseasiassa kerätty kahden viikon aikana, sillä liian usein huomasin jo lautasen tyhjenneen, ennen kun muistin kuvan räpätä.
Olisin myös halunnut kerätä monipuolisesti esimerkkiaterioita, mutta ketä tässä huijataan, näin minä nyt syön ja piste. Tällä setillä on nyt menty n.kk verran, sillä rennompi ote ei riittänyt nostamaan painoa, vaikka kaloreita tuli silloinkin 3000-3500, joten nyt mennään systemaattisemmin ja kaikki kulkee vaakan kautta. Ja itellähän mulla ei näihin aterioihin ole ollu sanavaltaa(vastalauseita olen kyllä varmaan kitissyt,mutta kuka niitä kuuntelee) mutta näyttää toimivan, vaikka kaloreita varmasti joutuu taas nostaa entisestään, kun kroppa vetää lisää. Ruokavalio on hyvin erilainen mitä esim.asiakkaideni ruokavaliot, ja tämä omakin näyttää toki dieetillä taas aika eriltä, kun vatsa on pakko täyttää kasviksilla...

Alla sitten valmenjajan silmin omat mietteet..

Pohjustuksena asiakastiedot;eli kyseessä on 26- vuotias nainen, joka liikkuu ammatikseen sekä treenaa salilla 4-5 kertaa viikossa, arkiaktiivisuuteen kuuluu 3v.villivekaran perässä juokseminen ja koiran lenkitys, joten peruskulutus on jo kova. Tavoitteena kerätä lihasmassaa, eli nostaa painoa vielä n.8kg.
Noudattaa maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota oikuttelevan vatsan takia.(minkä vuoksi ruokavalio on hyvinkin riisuttua mallia :D )

AAMUPALA: Vitamiinit,omegat ym.+3dl vettä, Lautasellinen riisipuuroa keitettynä kaura-tai riisimaitoon kunnon paksuksi jankiksi, lisänä mehukeitto aidoista marjoista(niin paljon kun lautaselle mahtuu..) ja kookosöljy, juotavaksi heraisolaatti. Kahvia ISO muki perään, riisi-tai kauramaidolla.



LOUNAS: Kanaa paistettuna kookos-tai oliiviöljyssä, jasmiiniriisiä, tällä kertaa vihannesten virkaa toimitti minitomaatit.Juotavana vettä 3dl, lisämausteena loraus sweet chiliä.


VÄLIPALA 1. Treenipäivänä.Smoothie veteen banaanista ja riisiproteiinista, mauksi loraus mehukeittoa. Kaveriksi toinen banaani (ja usein ISO kuppi kahvia riisimaidolla)

VÄLIPALA 2. Riisikakkuja ja leikkelettä, vielä 4 kpl riisikakkuja oon korvannut banaanilla kun menee nopeammin alas.

Lepopäivänä kaksi välipalaa periaatteessa yhdistyy, eli riisikakut leikkeleellä, 1 banaani ja riisiproteiini tulevat samassa setissä:

PÄIVÄLLINEN: Lapussa oikeasti lukee täysin sama setti mitä lounaalla, mutta tässä nyt sovellettu versio lepopäivältä, jolloin lihana on kerran jauheliha, ja tällä kertaa riisin korvasin riisipastalla(hurjaa,tiedän!) Joukossa tällä kertaa porkkanaraastetta ja pinaattia, ketsupilla tottakai.


TREENIN YMPÄRILLÄ:
Ennen treeniä osmopure, eaa ja ruususuola,
treenin aikana osmopure,eaa js ruususuola,
treenin jälkeen heraisolaatti, kreatiini ja glutamiini.


ILTAPALA: Kananmunia paistettuna kookosöljyssä ja leikkelettä. Kerran-pari viikossa ollaan otettu tavaksi (minä oon vaatinut :D ) vaihtaa iltapala salaattiin ja loheen.


Palaute: Ruokarytmi on säännöllinen ja tasainen, aterioita tulee riittävästi vuorokaudessa. Proteiinin saanti jopa yli suositusten, eli ainakin riittävästi, myös hiilareita tulee reilusti. Kovaa rasvaa tulee ainoastaan vähän, mutta hyvien rasvojen saannista on huolehdittu. Vetta tulee aterioilla 3-6dl, treenin ympärillä n.2 l, töissä 1-2 l ja satunnaisia lasillisia vielä siellä täällä 1-2l, joten sitä on riittävästi.
Hevi- tuotteita tulee todella vähän, mehukeiton voisi vaihtaa ihan oikeisiin marjoihin ja aterioille lisätä kasviksia.
Riisi on tarkoituksella valkoista jasmiiniriisiä, jota on toki helpompi syödä isoja määriä ja sopii tankkaukseen, mutta täysjyväriisistä saisi enemmän kuituja.

Miltäs näyttää?
TYLSÄÄ helppoa ja yksinkertaista ;)

Kerran viikossa olen antanut itselle ( edelleen...) luvan höllätä, joten lauantaisin lisänä saattaa mennä joko kahvileipää anopilla(gluteenitonta kääretorttua)tai vaikka irtokarkkia mökillä, jotka nekin tosin joutuu syynäämään tosi tarkkaan vatsan takia.
mm.viime viikolla MAISTOIN uutta proteiinipatukkaa, minkä seurauksena istuin yön sikiöasennossa suoliston krampatessa, ja loppuviikon saikin syödä oikein varovasti kipujen välttämiseksi...
Kroppa reagoi näköjään kyllä heti, jos kalorit jää hitusenkaan alemmas, painon ollessa -1,5kg viime viikkoon. Enpä muista milloin olis ollu yhtä kaponen olo mitä tänä aamuna :D Tämä toki on kiva tietää dieettiä ajatellen, eipähän tarvii silloin paljo kärvistellä.

Mutta kyllä se tästä taas pikkuhiljaa kroppa täyttyy! Lissee ruokoo!

aamun ruippanakunto




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti