perjantai 23. tammikuuta 2015

Journey has begun.

Hiljaiseloa vietelty.

Jotenkin tällä hetkellä pää on sekaisin ku Haminan kaupunki, ja to do-lista tuntuu vaan kasvavan päivä päivältä.
Työt on taas startannu,ja tulossa on mielettömiä tilaisuuksia, mahdollisuuksia, uusia ovia, joista lisää myöhemmin. Omat treenit rullaa, ja on niin kivaa että melkein itkettää. Vaikka oma elämä on melkosessa sotkussa, ja näkökulmia elämään joutunut miettimään ihan uusiksi, jotenkin päivät vaan rullaa omalla painollaan. Miten ihminen voikin olla samaan aikaan yhtä surullinen, vihainen, masentunutkin, että myös niin iloinen, ylpeä ja innoissaan, että tekisi mieli pomppia superpallona ympäriinsä??



Törmäsin vast´ikään tilanteeseen, jossa minulta kysyttiin että niin missä nä kisaat, ja hoksasin, etten tosiaankaan ole asiasta sen kummemmin kertonut edes :D
Ehkä asia on aiemmin ollut niin epävarmana mielessä, varmaan 10 vuoden ajan muhinut haave, jonka tielle on aina välillä osunut hidasteita, ettei siitä ole uskaltanut ääneen huudella.
Nyt kuitenkin itseluottamusta on tullut sen verran, ja uskoa omaan tekemiseen ja osaamiseen, sekä ennenkaikkea niin vahvat tukijoukot, että uskon vihdoin tähän pystyväni. Ja nyt kun kilpailulisenssi on lunastettu ja ADT:n sopimus allekirjoitettu, on asia ehkä jo sen verran julkista ettei enää uskalla livistää :D
siitäpä sitä lähtään työstää




Eli, tulen siis kisaamaan 2015 syksyllä IFBB ry:n Body Fitness- kisoissa, Oulun karsinnoissa.(yhtään kotikenttäetu ei tietenkään kisapäätökseen vaikuttanut.. ;) )
http://www.ifbb.fi/ifbb/body_fitness/ löytyy tietoa lajista, jos se jotakuta tarkemmin kiinnostaa.
Omaa sarjaani en itseasiassa edes varmaksi tiedä, pituus huitelee juuri 163cm rajoilla, että meneekö lyhyeen vai keskipitkään sarjaan.

Valmentajanani toimii Suomen paras, valtavan tietotaidon omaava Ari Uusitalo, jonka opeissa alunperin tavoitteellisen salitreenaamisen aloitinkin vuonna 2008. Tuolloin olin ehkä 42 kiloinen, 20h jumppaa viikossa ohjaava, 5 punttia vääntävä, autoton kävelevä luuranko, joten melko pitkä matka on noista ajoista kuljettu. Olihan se hauska mennä Arin näytille vuosia, ja n.25kiloa myöhemmin :D Luotto on valmennukseen 200%, ja tiedän että hommaa tehdään paitsi tunteella, myös erittäin järjellä ja terveys edellä, vieläpä lapsen ehdoilla.
tästätästä, ja  tästä löytyy esimerkiksi hyvin Arin oppeja. Ari toimii jatkossa myös FITCLUBFINLANDIN kisavalmentajana Savolaisen Markon kanssa.(Siitä lisää ensi viikolla!)

Omat treenit (ja ruokailut) on siis hyvin hanskassa. Kemin visiitillä todettiin että siinä missä hartialinja ja yläselkä on vahva, ei latsit hermota kunnolla alhaalta, samoin kuin takareidet tykkää luistaa vastuusta jalkojen ollessa hyvin pakara-ja etureisipainotteiset. Joten selkää ja takareisiä veivataan nyt sitten ihan urakalla...
ei näy takareittä ei...

Pienihän sitä perhana edelleen on, itseasiassa nestepöhön hävittyä ja painon taas tippuessa kilo per viikko tahtia,vaikka kaloreita nostetaan, sitä vasta hoksaa oikeasti miten pieni, mutta piru vie mie oon sit ainakin kiree syksyllä :D Rakenne on kuulema onneks hyvä, kerrankin lyhkäsestä keskivartalosta on jotain hyötyä, raajojen ollessa pitkät. Ja ilmeisesti ohuet ranteet, nilkat jne on lajin kannalta hyvä.
Joten jos valmennuksen mukaan oon valmis, niin sit oon valmis. Ja kuten todettiin, tuskin kehitystä enää itsekseen, ilman selkeää tavoitetta, enempää tulisikaan, ja jostainpa tuo on jokaisen aloitettava.

Joten nyt siis syyään. Pikkuhiljaa kun vatsa on toipunut, pystyy kaloreita taas nostaa, ja tarkoitus on niitä nostellakin mahdollisimman ylös,niin kauan kun sillä keinoin kunto etenee. Ja sehän etenee, ainakin vaakasta päätellen.
Dieetti on yleensä n.20vkoa, eli alkaisi joskus maalis-huhtikuun tienoilla, mutta itsellä tosiaan paino tippuu jo nyt, eikä kiloja ole kuin kymmenisen karistettavana, joten mikään kiire tässä ei ole. Mielenkiintoinen kevät, ja kesä tulossa jokatapauksessa. Dieetillä olen ollut aiemmin aina talvella, joten kiva ettei ainakaan (toivottavasti) tarvitse kovin palella rasvakerroksen tiristessä pois.





Yllä viimeaikojen kuntoa, mistä lähetään panostaa. Elän ainakin toivossa että VIHDOIN tänä kesänä näkyy ainakin packki ;)
Vielä tässä vaiheessa ei kisatouhusta ole paljon kerrottavaa, dieetivaiheessa sitten enemmänkin, jos se teitä kiinnostaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti