perjantai 21. marraskuuta 2014

Mitä kuuluu (vatsa)?

Taas kuulumispostausta vaihteeksi :)

Posti toi (vihdoin 2 kk jälkeen) tällä viikolla tähystysajan vatsan takia, mutta hetken asiaa pähkäiltyäni, ja todettuani ettei kyseinen aika edes töiden takia aikatauluuni sovi, päätin jänistää perua koko homman.

Joten aloin sitten kelailemaan tuota pakkia, ja vertaamaan sitä siihen, missä kunnossa koko syksy tuli oltua. Tällä hetkellä voin onnekseni todeta tilanteen rauhoittuneen, eikä vatsa oikeastaan ole aikoihin ollut näin yhteistyökykyinen.
N.kk  sitten tilannehan oli se, että pystyin syömään vain täysin gluteenitonta JA maidotonta ruokaa, ja siitä huolimatta kärsin ajoittain kipukohtauksista, joiden takia mikään ruoka ei pysynyt sisälläkään, vaan ei-toivottuja detoxeja tuli lähes viikoittain, ja syödä piti todella varovasti, kuitenkin kaloreiden ollessa koko ajan korkealla, 3000-3500 kcal, ja lisäravinteilla turvasin sitten vielä energian ja vitamiinien saannin.

No, valmennuksen ehdotuksesta tuli määräys kehotus jättää KAIKKI lisäravinteet käytöstä pois, ja pudottaa rohkeasti kalorit alas, jotta ruuansulatuksella olisi aikaa rauhoittua. Millekään paastolle kun ei ollut oikein mahdollista ruveta. Samaan aikaan olin myös aloittanut ottamaan ruokasoodaa emäksisöimään happamaa kehoa, ja lisäillyt varovasti emäksisiä ruokia muutenkin ruokavalioon.
Joten nyt olen sitten kk verran testaillut mitä vatsa kestää, pudottanut kalorit alas ja syönyt sen verran mitä vatsa on vetänyt. Paino tuli tehokkaasti alas kilo/vko tahtia, mutta onneksi sen sain jo pysäytettyä kun ruokaa alkoi mennä enemmän.
Ja jo pari viikkoa vatsa on kuin onkin ollut parempi kuin vuosiin!
Toki ruokamäärä ei edelleenkään päätä huimaa, n.2500 kaloriin laskin keskimäärin päivässä pääseväni, joten useimpina päivinä ei edes kulutuksen vertaa ruokaa tule, mutta jos vatsa alkaa kestää, tarkoitus on kuitenkin koko ajan määrää kasvattaa vielä kevääseen asti. Näihin viikkoihin on kuitenkin myös mahtunut niin synttärijuhlia, ravintolaruokailua kuin vahinko-maitokahvejakin, sekä satunnaisesti olen turvautunut myös tuttuun palkkari-settiin treenin jälkeen, mikäli en ole heti päässyt syömään. Ja silti ruoka on pysynyt sisällä, ja vatsa on ollut littana.Itseasiassa en muista aikuisiällä(normaalipainoisena...)omistaneeni yhtä kapoista vyötäröä suhteessa muuhun kroppaan, joten on tässä jotain tapahtunu vuosian aikana! Ilmaa se kerää edelleen, mutta luojan kiitos se ei saa aikaan pallomaha-raskausvatsa-efektiä, vaan vatsapalat(ja vitsit,mulla jopa on nekin!)jopa näkyvät vielä illastakin samallalailla kuin aamulla, sikälimikäli ne nyt tässä painossa ovat näkyäkseen.
Tällä hetkellä syön aamuisin jopa kaurapuuroa,(mikä aiemmin sai aikaan järkyttävän kipukohtauksen koko päiväksi),ja iltapalaksi 100% kaura-tai ruisleipää. Enpä edes muista milloin olisin leipää uskaltanut syödä..Soodaa en edes säännöllisesti enää muista ottaa, ja kasviksiakin on saanu todella varovasti lisäillä, periaatteella kunhan joka aterialla edes jotakin. Kuitua olen kuitenkin lisännyt ihan psyllium-jauheella, ja nyt hommassa näyttää olevan hyvä balanssi. Tosin heti kun maitotuotteita eksyy useammin ruokavalioon, alkaa vatsa ilmoitella varoituksia, joten ilmeisesti tosiaan ne maitotuotteet lopulta olivatkin se suurin paha.

Kunto noin muuten näytti alkuun tosi pieneltä ja ruipelolta, kroppa oli tietenkin tyhjä ja paineeton, joten keljuttihan se, mutta nyt parin viikon ajan hiilari on jopa alkanut mennä oikeaan osoitteeseen, ja vähän muhkumpi kroppa sieltä peilistä takas tuijottaa. Toisaalta nyt on ollu kiva treenatakin, kun jotain lihaksentapaista jopa näkyy kaiken ylimääräsen alta ;)
tärisevin käsin on  hyvä niitä kuntokuvia ottaa...


Kuukausi on muuten ollut tosi raskas, ja oon nukkunut järkyttävän vähän ja huonosti, mikä tietenkin näkyy niin naamassa kuin olossakin.
Treenit on kuitenkin niitä hetkiä, kun ajatuksia voi paeta ja keskittyä vaan liikuttamaan sitä rautaa, joten kovia settejä onkin tullut vedettyä väsymyksestä ja stressistä huolimatta.
Vaikka lisäravinteita oonki nyt välttänyt antaakseni vatsan rauhottua, ihan uteliaisuudesta, ja toki piristämäänkin halusinkin testata uutta laturia, Supermassan uutta prezonea(eikä oo edes maksettu mainos!)
Tehonlisääjä PREZONE Cherry Cola 525 g
http://www.manninen.info/tuote/tehonlis%C3%A4%C3%A4j%C3%A4-prezone-cherry-cola-525-g/6430047859011/
Ekalla kerralla en paljoa eroa muihin latureihin, tai normi-oloon huomannut, mutta piru vie toisella kerralla alko potkia! Vuorossa oli selkätreeni, ja latsit pamahti kirkuvan punaisiksi ja pumppiin jo ekasta (lämmittely)liikkeestä, ja tosiaan settiä olis voinut jatkaa aina vaan, eli lihakset ei kyllä väsyneet missään vaiheessa, vaikka muuten en kauheeta piristystä huomannutkaan.(no edelleen unta olikin alla luvattoman vähän, joten ihmeitä en odottanutkaan)
Kokeilin vielä jalkatreenissä, ja pumpissahan ne kintut olivat treenin alusta loppuun, mutta silti pystyi vaan jatkaa ja jatkaa ja jatkaa... au.Olisin varmaa jatkanu loppuillan, ellei olis työt painanu päälle :D

oiskoha se ahteri jopa vähän älynny pienentyä..
Nyt odottelen oikeastaan vaan joulukuuta.( kestääkö vatsa suklaata jouluna??)
Sitä että työt jää tauolle( on kunnolla aikaa treenata!)ja uudet työkuviot ensi vuodelle alkas varmistua, ja elämä asettua uomiinsa.
Joulukuussa on paikallaan pieni aikalisä, joten tulemmekin tytsyn kanssa majailemaan mökillä,keskellä kauneinta korpea, useamman viikon, joten Kajaanissa tulee sitten kulutettua salia.
Joten jos joku löytyy reenikaveriksi, ota yhteyttä ;)

Loppuun kevennyksenä niitä "loistavia" "kuntokuvia", syy miksi blogissa ei omia kuvia kovin näy ;)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti